صفحات یک سایت استاتیک محتوای ثابتی دارند. این صفحات با زبان HTML کدنویسی شدهاند و هر یک از آنها در هر زمان و به هر کسی که از آن صفحه بازدید کند، محتوای یکسانی را نمایش میدهد.
سایتهای استاتیک از ابتداییترین انواع سایتها هستند و ساختن آنها بسیار آسانتر از سایتهای دیگر است. یک سایت استاتیک برخلاف سایتهای داینامیک، نیازی به برنامه نویسی وب یا طراحی دیتابیس ندارد. میتوان به سادگی با ساختن چند صفحه HTML و قرار دادن آنها روی وب سرور، یک سایت استاتیک طراحی کرد.
از آنجایی که یک سایت استاتیک کدهای ثابتی دارد، محتوای این سایتها تغییری نمیکند، مگر اینکه توسط وبمستر بهروزرسانی یا تغییر داده شوند. سایتهای کوچک را میتوان به روش استاتیک ساخت و مدیریت کرد، اما سایتهای بزرگ با صدها و یا هزاران صفحه را نمیتوان با این روش مدیریت کرد.
بنابراین سایتهای بزرگ صفحات داینامیک دارند که میتوانند بهراحتی با تغییر یک رکورد از دیتابیس بهروزرسانی شوند. سایتهای استاتیک که صفحات زیادی دارند با استفاده از قالبها طراحی میشوند. این روش به ما این امکان را میدهد که چندین صفحه را به صورت یکجا و باهم به روز رسانی کنیم. همچنین کمک میکند تا یک طرح سازگار در سراسر سایت داشته باشیم.
شاید اولین ویژگی مثبت یک سایت استاتیک که میتوان عنوان کرد، سرعت آن باشد. همانطور که گفته شد در یک سایت استاتیک نه درخواستی از دیتابیس و نه پردازشی روی درخواستها وجود دارد.
در واقع کل سایت استاتیک شامل فایلهای استاتیک HTML است که روی وب سرور قرار دارند و منتظر ارسال شدن هستند. بنابراین درخواست کاربر برای یک صفحه استاتیک به سرعت پاسخ داده میشود.
پلتفرمهایی مثل وردپرس که امروزه توسط میلیونها نفر در سراسر جهان استفاده میشوند، هدفهای خوبی برای هکرها و حملات مخرب هستند و گریزی از آن نیست. هرجایی که کاربر باید چیزی را وارد کند یا کدهای درحال اجرا باید پردازشهای مختلفی را روی هر درخواست انجام دهند، احتمال نمایان شدن یک حفره امنیتی وجود دارد. پس مدیران سایتها باید دائما سیستمهای خود را از لحاظ امنیتی بهروز کنند. در سایتهای استاتیک از آنجایی که فقط یک وب سرور برای ارائه صفحات HTML وجود دارد و نمیتوان تغییری روی این صفحات اعمال کرد، بنابراین دست خرابکاران خیلی باز نیست.
موتورهای جستجو مثل گوگل، بینگ و… میتوانند بهراحتی یک سایت استاتیک را رتبهبندی کنند چرا که آنها فقط مجموعهای از کدهای HTML یا فایلهای CSS هستند.
طراحی وب سایت های داینامیک هزینه اولیه بیشتری خواهند داشت و با استفاده از سیستم مدیریت محتوا به مدیر وب سایت اجازه می دهد تا اطلاعات و محتویات را در هر زمان به راحتی تغییر دهند و یا صفحه ای به وب سایت اضافه کند ولی هزینه بعدی در پی نخواهد داشت.
. در وب سایت های داینامیک با کمک سیستم مدیریت محتوا به مدیر سایت این امکان داده میشود تا در هر زمان و بدون نیاز به دانش برنامه نویسی محتویات سایت را تغییر دهد.