امروزه یکی از روش های نوین فروش محصولات استفاده از بازار اینترنت و راه اندازی فروشگاه های اینترنتی است. بسیاری از فروشگاه های اینترنتی انبار فیزیکی ندارند و حتی کالاهای غیر فیزیکی مثل کارت شارژ و … را به فروش می رسانند. به تازگی این گونه سایت ها در ایران مورد توجه زیادی قرارگرفته اند و اکثر مشتریان به خصوص قشر جوان جامعه ترجیح می دهند که به صورت الکترونیک کالای خود را خریداری نمایند.
با توجه به آخرین گزارش اقتصادی شبکه الکترونیکی پرداخت کارت ( شاپرک ) در سال ۱۳۹۵، بیشترین رشد تراکنش مربوط به ابزارهای پذیرش اینترنتی با ۳۹٫۰۹ درصد افزایش است. این رقم تا مهر ماه سال ۱۳۹۵ ، ۸۶/۵۱۳ هزار میلیارد ریال بود. این آمار نشان از افزایش میزان استفاده از پرداخت الکترونیک در کشور به جای پول فیزیکی دارد و بیان کننده این مطلب است که متقاضیان خرید از طریق سایت های فروشگاهی روز به روز در حال افزایش است. همین موضوع باعث شده است تا صاحبان کسب و کار و حتی افراد واسطه گر به فکر طراحی سایت فروشگاهی باشند.
فروشگاه اینترنتی شامل وب سایتی است که امکان نمایش محصولات به همراه ویژگی های آنها را فراهم می کند این وب سایت با امکاناتی که دارد می تواند محصول یا خدمتی که از طرف فروشنده تولید می شود را به کاربران مختلف معرفی کند ،ویژگی ها و مشخصات آن را نمایش دهد و امکان سفارش و نهایتا خرید از طرف کاربر را فراهم کند.
• از مهمترین مزایای خرید از فروشگاه اینترنتی در دسترس بودن محصولات موردنظر با تنوع گسترده می باشد .
• به دست آوردن تمامی ویژگی ها و مشخصات محصول اعم از اطلاعات کلی و جزئی.
• کاهش رفت و آمد و هزینه های مرتبط با آن.
• قدرت انتخاب و تصمیم گیری بر اساس تمامی ویژگی های مطرح شده هر محصول.
مزیت های راه اندازی فروشگاه اینترنتی برای فروشندگان شامل موارد زیر است:
• تهیه و تنظیم بانک اطلاعاتی کامل و مفید از محصولات
• به دست آوردن نظرات خریداران محصول و به طبع آن گسترش اطلاعات درباره سلایق طرفداران محصول
• برقراری ارتباط با مشتریان و در پی آن اطلاع رسانی و تبلیغات بیشتر به آنها
• ارائه خدمات بهتر و مفیدتر
مهم ترین نکته برای طراحی وب سایت فروشگاهی این است که توسط کاربران دیده شود تا افراد بتوانند با دیدن و اعتماد به این سایت به راحتی خرید کنند. اولین کار برای دیده شدن سایت، کسب رتبه بالا در گوگل است که موتور جستجو بتواند با درخواست کاربران سایت شما را به آنها نشان دهد. اگر شما قصد طراحی سایت فروشگاهی اختصاصی را دارید به این نکته توجه کنید که هیچگاه این کار را با قالب هاب آماده و رایگان در اینترنت انجام ندهید زیرا این مورد یکی از المان های منفی گوگل حساب میشود و حتی ممکن است سایت شما از روی فضای اینترنتی توسط گوگل حذف شود.
در طراحی وب سایت فروشگاهی بدلیل وجود حجم زیادی از اطلاعات ممکن است کاربران برای پیدا کردن محصول یا خدمات خاصی دچار مشکل شوند به همین دلیل به این نکته توجه کنید که حتما در طراحی سایت فروشگاهی اختصاصی از ماژول جستجو پیشرفته کالا استفاده کنید.
در طراحی سایت فروشگاهی اختصاصی، ساختار و قابلیت جستجو با پیچیدگیهای زیادی همراه است و باید تمامی ویژگیهای تشکیل دهنده ی کالا در آیتمهای جستجو، مد نظر قرار داده شود. این آیتمها میتواند قیمت، سایز، رنگ، جنس، سال ساخت و کشور سازنده و … باشد. بدین صورت در زمان مشتری صرفه جویی میشود و در مدت زمان کوتاهی کالای مورد نظر خود را خریداری میکند.
مهم ترین ویژگی برای طراحی سایت فروشگاهی اختصاصی قسمت مدیریت بدون نقص میباشد که بتواند به خوبی کار را هماهنگ کند و وظایف هر بخش را مشخص کند به گونه ای که مشتریان بتوانند محصول مورد نظر خود را بدون مشکل خریداری نمایند.
وجود پنل مدیریت قوی نیز مانند موارد دیگر در سایتهای غیر فروشگاهی به سختی قابل تعبیه است و به همین دلیل هستهی سایت فروشگاهی باید منحصر به فروشگاه باشد.شما با ساخت یک سایت فروشگاهی می توانید فعالیت خود را بدون هیچ حد و مرزی گسترش دهید و این تفاوت باعث گسترش بیشتر کسب و کار با رقیبان میباشد.